Der er nogle mennesker som er så heldige at have adgang til en pool i forbindelse med deres hjem. Er du en af dem ved du hvilken glæde det kan være når de få danske sommertimer rammer at du kan sætte dig ud ved din egen pool og nyde dem. Men ligesom med alle andre goder, så kommer poolen ikke uden en pris.

 

En pool kræver kontant vedligeholdelse og overvågning

For at du skal kunne nyde poolen fuldt ud kræver det at de forskellige værdier i poolen ligger indenfor de rigtige intervaller. Det kan være en kompleks opgave at overskue alle de ting, som skal være i orden. For det første skal vandstanden selvsagt være på rette niveau. Er vandstanden for lav risikerer man at ødelægge rensningspumperne hvis de bliver slået til. Dernæst er der temperaturen. Selvom det er fristende altid at have sin pool sat til 32 grader er det en bekostelig affære. Derfor gælder det om at finde en balance imellem den ønskede temperatur og udgiften. For omvendt er der heller ikke megen glæde ved at have en pool som er 16 grader. Den sidste og måske mest vigtige ting du skal være opmærksom på er klorindholdet. Ved at tilsætte klor til vandet sørger du for at dræbe bakterier i vandet som du ellers ville være blevet syg af. Men dette ligesom alt andet med poolen skal gøres med største nøjagtighed. For kommer du for meget klor i vandet har det den effekt at man kan blive syg af det, få hudirritation og derudover er der de irriterende lugtgener. Så vær varsom med kloret for det kan også farve håret grønt.

 

Ja – poolen kan farve håret grønt

Det lyder måske som en overdrivelse eller løgn. Men kloret i poolen kan gå i forbindelse med dit hår og farve det grønt. Specielt hvis du har bleget dit hår blond. Så der er god grøn til at sørge for at poolen har de rigtige værdier.

 

Har poolen farvet dit hår grønt skal du dog ikke bryde sammen endnu. Der findes mange gode råd til at afhjælpe problemet. Det første er selvfølgelig at undgå det. Men har du grønt hår er det helt sikkert for sent. Du kan dog prøve at vaske dit hår med ketchup (ja du læste rigtigt) hvilket hvis du er heldig kan afhjælpe problemet.