Som forældre har du sikkert allerede lært, at have børn med på ferie, overhovedet ikke føles som ferie. At rejse er ikke altid lige let, og du har sikkert nogle gange fundet ud af at der opstår flere problemer, som slet ikke er turen værd. For at gøre ferie med børn nemt for dig, er der her samlet nogle tips, som gør det nemt for dig at rejse med børn.

Inden du tager afsted, på hvad du håber på bliver drømmeferien, er det vigtigt at vide at denne ferie ikke handler om dig, men om børnene. Når du rejser med børn, er de i fokus. Når du er klar over dette, nyder du dig selv og dine børn meget mere. Børn forstår ikke begrebet afslapning, ligeledes bryder de sig heller ikke om hvide sandstrande og udsøgt mad og vin. De har brug for underholdning og aktion.

En anden ting du lige så godt kan gøre nu, er at sænke dine forventninger. Der vil altid være forsinkelser, kampe og knags i dine planer. Accepter det og forbered dig, det er alt hvad du kan gøre. Når du sætter dine forventninger lavt, vil alt andet virke som en bonus.

 

Vær børnevenlig

Vælg rejsedestinationer som appellerer og byder børn velkommen. Find børnevenlige hoteller og attraktioner som dine børn vil nyde. Det samme gælder valg af restauranter og shopping ture, tænk på hvad dine børn ønsker. Igen ferie med børn handler ikke om dig, men ved at accepterer dette får du hurtigt en meget bedre oplevelse.

Når du rejser, så prøv at planlægge rejsetiderne så det passer med børnenes afslapningstider. Har du en tre timers flyvetur, så prøv at planlægge den så den passer med når dine børn normalt slapper. Til at starte med vil børnenes spænding være i fokus, men når først de føler flyets vibrationer, så aftager spændingen. Når dine børn sover, så starter din ferie! Det er her du får tid til at tage et glas vin eller dykke ind i din bog. Ny det, fordi denne fred varer ikke længe.

Vær forberedt når du rejser. Lav en rejseplan. Du gør dig selv en tjeneste ved at lave en oversigt over begivenheder og holde dig til det. Børn holder af vaner. De kan lide at følge skemaer og retning. Fyld deres dage op med aktiviteter, så de om natten kan få en velfortjent søvn. For jo mere søvn til dem, betyder mere ro til dig.

Kategorier: Ferie