Kaffe

Det er ikke og skal heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker kaffe. Den helt store dille herhjemme lige nu er, at købe rå kaffebønner og selv riste dem. Rå kaffebønner er faktisk billigere end ristede kaffebønner af samme slags, da der er mindre afgift på rå bønner.

Der findes også nogle rigtig gode tilbud på pakker med rå kaffebønner rundt omkring. Jeg kan blandt andet nævne Kaffeagenternes 9-paks tilbud der i skrivende stund koster 199,- inkl. fragt og Quahwas popkornrister+kaffe tilbud (12 poser kaffe af ca. 100 gram hver) det i skrivende stund koster 299,95 eksl. fragt (+50,- i fragt). Sidstnævnte er dog stadig billig for al den kaffe samt en popkornrister (som altså kan bruges til at riste rå kaffebønner).

Gennem de næste mange uger vil jeg "dokumentere" mine oplevelser med at riste kaffe. En samling af alle blog-indlæggene vil altid kunne findes under tagget "kaffe" og billeder fra ristningerne kan ses i billedalbummet. Ydermere vil jeg hele tiden holde en tabel over indkøbte kaffebønner opdateret, hvor Karen-Marie og min karakter kan ses (sorteret efter karakter faldende). Et link til tabellen kan findes i højre side under "sub pages".

5 Responses to “Kaffe”

1
Poder.dk » Blog Archive » Endnu en kafferister der blogger sent a pingback on
28. January 2007 22:05:03

[...] kamajoles place » kaffe Skvattede på technorati over Kamajoles Place, hvor der bliver ristet kaffe og blogget om det. Det er Jan Olsen der fører an i løjerne. Indtil videre findes der kun tre anmeldelser, men det ser ud til, at der er flere på vej. [...]

2
kamajoles place » Stilhed før stormen sent a pingback on
6. February 2007 23:13:43

[...] who are we · pictures · family tree · dvdz · boligsiden · nuser · kaffe · archives · blog [...]

3
Terje (subscribed) wrote a comment on
15. February 2007 10:01:24

Portabel krematorieovn…

Så ankom Heartware I-Roast 2 kafferisteren endelig. Efter at have vasket overdelen i varmt sæbevand var den klar til brug. Risteren indeholder 2 predefinerede risteprofiler, så første ristning blev foretaget med Brazil Santos NY2/3, Scr.17/18, Fazenda da Lagoa bønner (de billigste jeg havde). Pre1 kremerede bønnerne i en infernalsk larm. Vi taler ikke om hårtørrerniveau, snarere uafskærmet rundsav i eternit. Test med 10 minutter ved 200 grader gav værre resultat, bønnerne var døde. Ind på nettet og finde en risteprofil (light roast):

190 C i 5 minutter

206 C i 5 minutter

226 C i 2,5 minutter

Måtte afbryde 9 minutter henne, karbonstadiet var nået.

Der skal vist en lidt anden tilgang til…?

/Terje

4
Jan Olsen wrote a comment on
15. February 2007 12:16:56

Jeg kan ikke helt forstå, at jeg kunne køre en fuld pre2 igennem på Kina-bønnerne, som faktisk er meget små (jeg vil skyde på ~5mm) i forhold til dine brazilienske ~7mm bønner. Godt nok blev bønnerne mørkristede, men ingen af dem er begyndt at lække olie.

Når jeg får tid igen, så vil jeg prøve at finde/lave en profil der gir den gas i starten, forlænger 1. pop ud så længe som muligt (dvs. ved lavere varme) og så slutter af med at give den gas igen – alt sammen på under 10 minutter… Dog er jeg hængt lidt for meget op på arbejdet lige pt. :(

5
jesper wrote a comment on
30. November 2011 21:20:57

Lyder interessant. Jeg tvivler dog på man kan smage forskel på bønner man selv rister og bønner der er forristede. Men nu er mine smagsløg også hærget af cafax kaffe :wink:

Care to comment?

Subscribe to comments?

Subscribe without commenting